Fernando Muñoz Carrasco «Randy», la llegenda

banner copy

 En construcció i constant actualització

BIOGRAFIA

PALMARÈS

1970 – Medalla d’argent dels ISDT (El Escorial)

1972 – Campió dels SSDT (Escòcia) categoria 350 cc i trofeu Ben Newis

1973 – Campió d’Espanya Trial

1976 – Guanyador Trofeu RFME Motocros 500 cc

1976 – Campió d’Espanya Motocros 250 cc

1977 – Subcampió d’Espanya Motocros 250 cc

1978 – Campiò d’Espanya Motocros 500 cc

1979 – Subcampió d’Espanya Motocros 250 cc

1981 – Subcampió d’Espanya Motocros 250 cc

1981 – Subcampió d’Espanya Motocros 125 cc

1982 – Campió d’Espanya Motocros 500 cc

1982 – Subcampió d’Espanya Motocros 250 cc

 RANDY, NO T’OBLIDAREM MAI

“No l’olvideu mai”, ens va demanar la seva vídua Pepi en el I Supercross de Barcelona que va ser organitzat en la seva memòria. I en això estem més de 30 anys després.

La figura de Fernando està encara molt present a Pallejà, la seva vila d’adopció. No només per haver-li dedicat el nom del pavelló municipal d’esports i el motoclub local, sinó per l’empremta que va deixar al poble a on va passar la major part de la seva vida. Encara n’hi ha qui recorda anècdotes de quan anava a entrenar en el petit circuit que va preparar amb una excavadora al costat del riu, de les seves bromes, de quan demanava a Mario que llencés la canya d’una vegada, del local on guardava les motos i la seva caravana… els anys han passat, i sembla que va ser ahir.

En complir-se el 30 aniversari de la seva mort, en el motoclub va decidir que una bona manera de retre-li homenatge era fer una exposició perquè tothom sabés com d’important el nostre veí havia estat per al motociclisme català i espanyol, i tant recopilar la informació com muntar la petita exposició va ser un viatge en el temps.

Gràcies al seu germà Pepe, a la seva vídua Pepi, als seus fills Alicia i Andy, a Joan Navarro, a Antonio Benito, a Joan Miquel Vila, a Augusto Moreno de Carlos de la revista Motociclisme, a Ramon Costa i a molts d’altres que ens van deixar les motos, roba, trofeus, medalles, revistes, fotos, posters, testimonis, que havien guardat amb tanta cura durant tants anys, i evidentment a l’ajuntament de Pallejà, que vam poder fer alguna cosa amb més il·lusió que mitjans. I el millor, totes i cadascuna de les persones que ens van visitar ens van aportar els seus records, molts ens van oferir més material, i amb això estem en condicions de realitzar una web oficial amb el seu palmarès complet i una biografia bastant detallada. També volem agrair l’Estanis Soler per compartir el seu temps, els seus coneixements i els seus records amb nosaltres un cop finalitzada l’exposició. També agraim molt a en John Moffat i Barry Robinson, així com a la família  Lampkin per ajudar-nos a recopilar anècdotes del temps que va passar a Anglaterra.

No ho deixarem aquí. Hi ha més peces al taller.

 

AGRAIMENTS

Revista Motociclismo

Revista Moto Verde

Museu de la Moto de Bassella i Barcelona

Diari El Mundo Deportivo

www.motosclasicas.org

MONOGRAFÍAS

Rossinyol, Pep. «Randy Muñoz. Hace 30 años… y no te hemos olvidado». Motociclismo Clásico. Nº 128 (mayo de 2013), PP. 72-80

http://www.motosclasicas.org/montesa/pagines/randy.htm

http://beninar.blogspot.com.es/2012/06/fernando-munoz-carrasco-randy.html

http://www.2y4t.com/news/la-columna-de-fili-fernando-munoz/